Istoric

În anul 2000, în orașul Pașcani, județul Iași, Vasile și Petronela Sandu pun bazele unei afaceri de familie și înființează o companie privată pentru a oferi servicii de proiectare în construcții.

 • 2000
  Sfârșit și început
  Când toți credeau că lumea se termină, pentru noi lumea abia se deschidea în fața noastră. Totul a început cu un atelier de proiectare și cu o echipă alcătuită din cei doi fondatori.
 • 2002
  Prima fabrică de... 50 mp
  Am început să producem tâmplărie PVC intr-un atelier de 50 mp și să comercializăm acoperișuri metalice.
 • 2004
  Primul contact cu oțelul
  Am început să fabricăm primele produse din oțel in-house, dezvoltându-se astfel pasiunea pentru prelucrarea acestui material. Acest an a însemnat producerea primelor structuri metalice.
 • 2006
  Orice început se face cu pași... mari
  Prima investitie importantă în prelucrarea oțelului a fost achizitia unei linii pentru producția de profile zincate pentru construcții, valoarea investiției fiind egală cu cifra de afaceri din anul anterior.
 • 2007
  Pofta vine mâncând
  După numai un an de la prima investiție importantă am achiziționat prima linie automată pentru producția de tablă cutată.
 • 2008
  Criza economică bate la ușă
  În ciuda crizei economice care se prefigura, am pus în funcțiune noi linii de producție, respectiv linia pentru fabricarea țiglei metalice și linia pentru fabricarea tablei cu profil înalt 153.
 • 2009
  O nouă divizie
  În plină criză economică am început să dezvoltăm produse noi, inființând Divizia de Soluții pentru Infrastructură. Am început astfel să producem și să comercializăm sisteme pentru asigurarea siguranței rutiere (parapeti metalici și bariere acustice).
 • 2010
  Investițiile continuă
  După o scurtă pauză cauzată de criza economică, am continuat investițiile în noi linii de producție pentru tablă cutată, casete structurale, tablă amprentată și sisteme de depozitare.
 • 2011
  Primii pași în robotizare
  Investițiile au continuat cu achiziția laminorului pentru fabricarea tablei sinus și introducerea primilor roboți de sudură în procesul de realizare a structurilor metalice. De asemenea, am început să fabricăm cofraje metalice și să facem primele exporturi. De atunci și până în prezent, produsele noastre au ajuns în peste 20 de țări din întreaga lume.
 • 2012
  Start într-un nou sector
  Este anul ce ne-a adus noi oportunități și șansa de a ne poziționa printre puținii producători de profile din oțel trase la rece din Europa. Am înființat Divizia Profile Speciale, în cadrul căreia dezvoltăm și producem profile speciale din oțel obținute prin tragere la rece.
 • 2014
  O nouă gamă de produse
  Am completat gama de produse pentru a le oferi clienților noștri sisteme complete de acoperiș, prin punerea în funcțiune a unei linii de fabricație pentru jgheaburi și burlane.
 • 2015
  SCUDAS – Punct și de la capăt
  Una din cele mai vechi și importante fabrici de scule, dispozitive și accesorii speciale pentru mașini-unelte din România a fost achizitionată de Proinvest Group. Prin această achiziție am dat startul producerii și comercializării de scule, portscule și accesorii pentru mașini-unelte, dar și componente mecanice de precizie pentru utilaje, industria auto și tehnică liniară.
 • 2016
  Panouri sandwich cu vată minerală
  Am lansat o nouă gama de produse, respectiv panouri sandwich cu vată minerală, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.
 • 2017
  Gama de produse SCUDAS se extinde
  Divizia de Scule, Dispozitive și Accesorii a dezvoltat o nouă gamă de produse, respectiv cuțite pentru fasiere și cuțite ghilotină. Investițiile în fabrica SCUDAS au continuat prin renovarea spațiilor administrative si de producție și prin achiziția de utilaje noi. Tot atunci începe și producția de șuruburi speciale.
 • 2018
  Parcul Industrial Stolniceni
  În acest an au fost derulate investiții în parcul industrial de la Stolniceni, pe o suprafață de 20 hectare. În acest an am devenit prima companie din România care produce sisteme de parapeți în conformitate cu standardul european EN 1317. Totodată, se obțin și certificări AFER pentru producția de piese de schimb pentru domeniul feroviar.
 • 2019
  Investiții record
  Compania începe instalarea unor noi linii de productie în noua facilitate de producție construită în Parcul Industrial Stolniceni, respectiv o nouă linie de profile zincate și linia de panouri sandwich PUR/PIR. De asemena, este introdusă o nouă gamă de profile speciale din oțel trase la rece cu aplicații în agricultură și începe producția barelor cromate sub marca proprie CROMEST. Achiziția liniei de vopsire în câmp electrostatic completează cel mai mare buget anual de investiții din istoria companiei (peste 12 milioane euro).
 • 2020
  20 de ani de excelență în afaceri cu oțel
  La 20 septembrie 2020 s-au împlinit 20 de ani de la înființarea companiei. În acest an s-au pus în funcțiune investițiile de anvergură începute în 2019, devenind astfel unul din cei mai importanți și diversificați producători de soluții din oțel din România.
 • 2021
  Pandemiile trec. Partenerii rămân
  Încă în perioadă de acomodare cu viața post-pandemică, anul 2021 ne-a găsit nevoiți să regândim normalul, structurile și riscurile afacerii. Începe astfel o perioadă de expansiune în diversificarea Grupului către zone precum logistica sau energia regenerabilă.
 • 2022
  Grupul
  În acest an s-a concretizat identitatea noastră de grup, ce păstrează în centrul său focusul pe prelucrarea oțelului pentru construcții, industrie și inginerie. Alături de acestea se prezintă acum investițiile în zona imobiliară, logistică și de energie regenerabilă sau investițiile de capital. Companiile independente profită de sinergiile din grup și cresc organic, conduse de aceleași principii, experiențe și valori ale fondatorilor Vasile și Petronela Sandu.
CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe