Proinvest Group finalizează primul proiect de energie regenerabilă cu finanțare PNRR din România, pe Pilonul I, Componenta 6

25 JUN 2024

 

 

Proinvest Group este încântat să anunțe finalizarea cu succes a proiectului intitulat "Montare panouri fotovoltaice în cadrul Companiei Proinvest Group SRL” un pas important în angajamentul nostru de a reduce impactul proceselor de producție asupra mediului și comunității. Acest proiect este parte a misiunii noastre continue de a promova sustenabilitatea și de a ne asuma responsabilitatea față de mediu.

Proiectul a presupus instalarea de panouri solare de înaltă eficiență pe fabrica în care producem bare și țevi cromate, scule și componente mecanice, cu scopul de a maximiza producția de energie verde.

Pentru acest proiect am obținut cofinanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul I - Tranziție verde, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții: Investiția I.1 - Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de1.612.387,89 Lei + TVA.

 

 

Proinvest Group a colaborat îndeaproape cu autoritățile locale și naționale, respectând toate reglementările și standardele de mediu, pentru a garanta că proiectul are un impact pozitiv asupra mediului și contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii.

Instalarea unei centrale fotovoltaice de 0,396 MWp, cu o capacitate anuală de aproximativ 450 MWh, care va genera energie ecologică locală de rezervă pentru instalațiile noastre critice, contribuie la securitatea aprovizionării cu energie electrică și la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 280 de tone în fiecare an.

Data de începere a proiectului a fost 30 decembrie 2023, iar finalizarea acestuia s-a realizat cu succes înainte de termenul limită de 31 decembrie 2024 indicat în Contractul de Finanțare, Proinvest Group fiind prima companie din România care finalizează implementarea unui proiect finanțat de PNNR pe Pilonul I, Componenta 6.

"Suntem mândri de finalizarea acestui proiect important care reflectă dedicarea noastră către inovație și sustenabilitate. Aceste investiții nu doar că sprijină eforturile noastre de protecție a mediului, dar și consolidează poziția noastră ca lider în industrie, oferind energie curată și eficientă pentru operațiunile noastre", a precizat Vlad PLAIU, Manager Proiect.

Proinvest Group, cu o experiență de peste două decenii în prelucrarea oțelului, continuă să analizeze influența produselor și serviciilor sale pe tot parcursul ciclului de viață și să se concentreze pe inițiative care contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

 

Pentru mai multe detalii despre programul de finanțare, vă rugăm să vizitați:

• https://mfe.gov.ro/pnrr/ sau https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

PNRR. Finațat de Uniunea Europeană - UrmatoareaGenerațieUE

 

Date de contact beneficiar:
SC PROINVEST GROUP SRL
Reprezentant legal: Vasile SANDU
Manager de proiect: Vlad-Stefan PLAIU
Telefon: 0746221102
e-mail: office@proinvestgroup.ro; vlad.plaiu@proinvestgroup.ro

CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe