Soluții sustenabile pentru domeniul construcțiilor

12 APR 2024

Sectorul construcțiilor, un pilon esențial al economiei globale, se confruntă cu provocări semnificative legate de impactul asupra mediului înconjurător. Actualizările legislative și schimbările în preferințele consumatorilor determină această industrie să adopte practici sustenabile.

În acest context, Proinvest Group încurajează și sprijină dezvoltarea de clădiri sustenabile în scopul decarbonizării industriei construcțiilor din România, oferind soluții din oțel dedicate eficienței energetice și fabricate în mod responsabil.

Cu o capacitate de prelucrare de aproximativ 40.000 de tone de oțel anual, Proinvest Group prioritizează investițiile în generarea de energie solară pentru unitățile sale de producție. Recent, colaborarea cu Innovation Norway în cadrul "Programului energetic din România" a facilitat o finanțare de peste jumătate de milion de euro, destinată utilizării energiei verzi în procesele industriale de fabricare a panourilor termoizolante și a profilelor metalice. Această inițiativă evidențiază angajamentul ferm al companiei pentru o producție sustenabilă, la standarde europene.

Produsele din portofoliu, precum panourile cu PIR, reprezintă soluția optimă pentru izolații termice superioare, răspunzând cerințelor stringente ale industriei pentru eficiența energetică și optimizarea costurilor de încălzire și răcire. Acestea sunt doar un exemplu al modului în care Proinvest Group contribuie la reducerea amprentei de carbon a sectorului construcțiilor, prin produse sustenabile.

Portofoliul de produse include și profilele zincate, utilizate ca elemente în structurile principale sau secundare. Acestea permit eficientizarea procesului de construcție a clădirilor ușoare, flexibile și chiar demontabile, fiind fabricate utilizând energie din surse regenerabile, cu accent pe minimizarea impactului asupra mediului.

Proinvest Group își reafirmă angajamentul pentru un viitor verde, încurajând partenerii și clienții să exploreze și să investească în produse sustenabile pentru a crea un mediu de lucru benefic atât pentru angajați, cât și pentru natură.

Pentru informații detaliate despre gamă și modul în care soluțiile din oțel pot contribui la proiectele dumneavoastră, vă invităm să contactați departamentul comercial al companiei la numărul +40 232 760 050, sau să accesați paginile online dedicate:

Panouri Sandwich: https://www.proinvestgroup.ro/ro/landing-page/panouri-sandwich

Profile Zincate: https://proinvestgroup.ro/ro/landing-page/profile-zincate

Mai multe detalii despre beneficiile Granturilor SEE și Norvegiene regăsiți aici: https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/romania-energy/

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".

CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe